Ce este TENS?

Ce este TENS?

Stimularea electrică transcutanată nervoasă (TENS) este o metodă utilizată pe scară largă în fizioterapie și reabilitare timp de decenii. Aplicațiile sale sunt în principal în domeniul combaterii durerii, iar avantajele terapiei TENS față de analgezicele tradiționale sunt numeroase. În afară de faptul că nu are aproape nici un efect secundar, terapia TENS în majoritatea cazurilor este mai ieftină decât cumpărarea regulată a analgezicelor.

TENS reprezintă transmiterea impulsurilor electrice prin piele prin intermediul unor plasturi electrozi (sau ventuze), ceea ce are un mecanism de acțiune dublă. Pe de o parte, impulsurile electrice blochează receptorii pentru durere din creier, deoarece sunt mai rapide decât semnalele de durere și astfel nu le permit acestora să ajungă la creierul central. Pe de altă parte, stimulează creierul să producă endorfine care au un efect analgezic (suprimă senzația de durere). Utilizarea terapiei TENS s-a dovedit a fi destul de reușită la majoritatea persoanelor care, dintr-un motiv sau altul, suferă de dureri articulare. TENS a reieșit ca cea mai reușită metodă fizioterapeutică pentru ameliorarea durerii comparativ cu terapiile cu ultrasunete și magnetice.

TENS sau EMS?

TENS este utilizată în principal pentru ameliorarea durerii, iar stimularea musculară electrică (EMS) este folosită pentru tonifierea mușchilor și prevenirea atrofiei. De fapt, EMS ajută la creșterea aprovizionării cu sânge a mușchilor, la creșterea gamei de mișcări, la creșterea forței musculare și a rezistenței. EMS are, de asemenea, unele proprietăți de calmare a durerii atunci când vine vorba de febră musculară, mușchii rigizi, crampe și așa mai departe.

TENS este utilizat pentru dureri nevralgice cum ar fi nerv ciupit, neuropatia, artrita, spondilita, discopatia și așa mai departe.

Uneori, durerile sunt cauzate de o combinație a ambilor factori și în acest caz cele mai eficiente sunt dispozitivele combinate TENS / EMS cum ar fi TENS COMBO.

De ce să alegeți TENS?

Acționează instantaneu

Fără efecte secundare

Este economic