Electrostimularea contra durerilor de spate

Electrostimularea contra durerilor de spate

Durerea de spate este probabil cea mai frecventă boală, aproximativ 80% din oameni suferă de dureri de spate cel puțin o dată în viața lor. de cele mai multe ori oamenii suferă de dureri în partea superioară a spatelui, a trapezului și deltoizilor.

Care sunt motivele?

Motivele pot fi diferite. Există peste 30 de condiții diferite care pot provoca dureri de mijloc sau de spate. Cele mai frecvente sunt:

  • mușchii sau tendoane supraîncărcate / întinși
  • artrită
  • discopatie
  • deformări ale coloanei vertebrale
  • osteoporoza
  • nerv ciupit

Durerea poate fi acută sau cronică. Durerea acută este durerea care durează o perioadă scurtă de timp – de la câteva zile până la câteva săptămâni. Durerea cronică apare mai mult de 12 săptămâni, uneori persistă chiar și după o operație sau tratamentul specific.

Cum poate ajuta stimularea electrică?

Transmiterea impulsurilor de curent de joasă frecvență prin piele poate ameliora senzația de durere și poate îmbunătăți mobilitatea. Timp de decenii, fizioterapeuții utilizează cu mare succes electrostimularea împotriva diferitelor dureri.

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Ottawa, Canada, electrostimularea reduce senzația de durere cu până la 70% la pacienții cu artrită.

Un alt studiu realizat în Polonia demonstrează, de asemenea, efectul pozitiv al electrostimulării:

În urma procedurilor cu curent electric de frecvență redusă, senzația de durere este redusă cu 60% -70% la pacienții cu dureri cronice de mijloc și mobilitatea crește cu până la 40%.

Numeroase alte studii au demonstrat eficacitatea electrostimulării în ameliorarea durerii și pentru restabilirea mobilității normale.

Din punct de vedere științific, electrostimularea are un mecanism dual de acțiune – pe de o parte, impulsurile electrice blochează transmiterea semnalelor de durere către creier, pe de altă parte, creierul începe să producă substanțe analgezice naturale (endorfine). În acest mod se obține o reducere semnificativă a durerii, care durează până la câteva ore după procedură. Majoritatea pacienților sunt extrem de mulțumiți de procedurile de electrostimulare.

De unde pot obține un electrostimulator?

În mod tradițional, procedurile de electroterapie se fac în cabinete de fizioterapie. Recent, au apărut și stimulatoare electrice pentru uz casnic. Acestea sunt potrivite în special pentru persoanele care au nevoie de o utilizare regulată. Aici puteți vedea cele mai bune dispozitive, pe care le-am selectat pentru dvs.: Dispozitive .

Surse.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12918009

https://www.webmd.com/back-pain/causes-back-pain#2

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5240899/

https://www.medicalnewstoday.com/articles/322582.php 

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/back-pain/symptoms-causes/syc-20369906

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *