Întrebări frecvente

Întrebărifrecvente

Stimularea Electrică Transcutanată Nervoasă (TENS) este o transmisie de impulsuri de curent electric prin piele. Electro-impulsurile blochează transmiterea semnalelor de durere către creierul central și stimulează organismul să producă substanțe analgezice naturale (endorfine).

Deși este o metodă relativ sigură, terapia TENS nu ar trebui utilizată în următoarele cazuri:

  • Piele dureroasă, crăpată și inflamată, temperatura corporală crescută. Deasupra și în jurul zonei inimii.
  • Pacienții care au implantate stimulatoare cardiace, defibrilatoare, înainte de a 37-a săptămână de sarcină.
  •  În caz de glaucom, în prezența tumorilor și afecțiunilor maligne, diferite forme de epilepsie, alergie constatată la gelul de contact utilizat, intoleranță la curent electric și în prezența trombozei în zona dureroasă. Dacă aveți îndoieli, consultați întotdeauna un medic!

Electrode patches are placed in the place you want to treat. Put them on clean, dry skin to better bond and extend their lives. Never place electrodes around your heart, chest, head, neck, tumors, thrombosis, skin lesions and irritations. If you have any doubt, consult a physiotherapist or a physician, they can help you place the electrodes correctly.

Durata de viață a plasturilor cu electrozi depinde de frecvența utilizării și de alți factori. De obicei, o pereche ajunge pentru 1-2 luni.

Dacă încep să se usuce, puteți să le extindeți viața prin adăugarea a 1-2 picături de apă rece peste gelul de contact. După ce îi umeziți puțin, întoarceți plasturii în sus și așteptați ca aceștia să devină din nou lipicioși. Abia atunci îi puteți folosi.

Terapia TENS nu necesită o rețetă medicală. Cu toate acestea, în anumite condiții speciale și îndoieli, este recomandabil să consultați un medic generalist.

Dacă sunteți unul dintre cei care suferă din când în când de dureri ușoare până la moderate, ar fi suficient pentru dumneavoastră un aparat de clasă inferioară. Acestea sunt TENS 100 și TENS 300 .
Pentru condiții mai grave, trebuie să vă luați un dispozitiv de clasă superioară. Unul dintre cele mai populare din această clasă este TENS X . Acesta este destul de mobil. Dacă aveți nevoie de un electrostimulator care, în același timp, tonifică mușchii și protejează împotriva atrofiei, pentru dvs. cel mai adecvat este TENS COMBO . TENS Combo este cel mai eficient și contra durerilor foarte puternice.

Dispozitivele TENS sunt utilizate în principal pentru efectul lor analgezic. Aparatele EMS sunt folosite pentru a refacerea mușchilor, pentru a preveni atrofia și pentru a-i pune în mișcare. Dispozitivele EMS pot avea, de asemenea, un efect de ameliorare a durerii atunci când este vorba despre mușchi rigizi și anchilozați. În unele cazuri, durerile sunt cauzate de o combinație de factori, iar atunci cele mai eficiente sunt dispozitivele combinate TENS / EMS, cum ar fi TENS COMBO.